Bij ORA zijn onze 5 waarden heilig

Bij ORA steunen we op 5 waarden.

Alles wat we doen toetsen we af aan onze waarden. Ze vormen immers de kern van ons bestaan.

Als gepassioneerde preventieadviseurs en coaches zijn we overtuigd dat elke medewerker recht heeft op een veilige, gezonde en ecologische werkomgeving.

Iedere dag opnieuw dragen we bij aan de veiligheid en het welzijn binnen jouw bedrijf.

We delen onze kennis op een praktijkgerichte manier om zo leed te voorkomen en levens te redden.

Een preventieadviseur heeft zijn doel bereikt als hij zichzelf op termijn overbodig maakt.

Het moet tussen de oren van de mensen zitten zodat het voor hen een dagelijkse attitude wordt. Dan pas zijn wij tevreden!

Olivier Ramont Zaakvoerder ORA Group

1 We zijn gepassioneerd

We werken voor onze klanten alsof het voor ons eigen bedrijf is, met passie & professionalisme. We zoeken samen naar realistische en betaalbare oplossingen op maat van jouw bedrijf. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en voelen ons medeverantwoordelijk voor jullie veiligheidsbeleid. 

Hier staat ORA voor:

 1. Bij ORA werken we zelfstandig, professioneel en punctueel.

 2. We adviseren niet alleen, we nemen initiatief en sturen waar nodig.

 3. We betrekken alle niveaus. Directie, hiërarchische lijn en arbeiders. Arbeiders vormen de sleutel tot succes. We willen immers vermijden dat die arbeider een ernstig of dodelijk arbeidsongeval krijgt.

2 We zijn klantgericht

Via de mond-aan-mond reclame is ORA groot geworden. Dit maakt ons trots omdat men ons pas aanbeveelt wanneer men zelf tevreden is van onze service. Lees hier enkele getuigenissen.

Hier staat ORA voor:

 1. We luisteren naar onze (toekomstige) klant en brengen hun behoeftes in kaart via bijvoorbeeld de safety audit.
   
 2. We zitten periodiek samen met werkgever / directie maar ook met de hiërarchische lijn. Stap per stap begeleiden we en geven we verantwoordelijkheid. Wij blijven ondersteunen.
   
 3. We promoten het gratis gebruik van de ORA app op de werkvloer zodat de preventiedienst voldoende gevoed wordt.

 

3 Kwaliteit staat altijd voorop

Wij willen elke dag opnieuw de beste van de klas zijn. We gaan continu op zoek naar de nieuwste info en technieken om voorstellen te formuleren die financieel haalbaar zijn voor jouw bedrijf.

Hier staat ORA voor:

 1. Bij ORA hebben we alle expertise in EIGEN huis en daar zijn we bijzonder fier op. We hebben generalisten maar ook experts op bepaalde vakdomeinen zoals: machineveiligheid, zoneringsdossiers & Atex, taakrisicoanalyses, chemische agentia, intern verkeer, asbestinventaris, ... Daarnaast hebben we al meer dan 12 jaar ervaring in o.a. bouw, voeding, metaal, hout, petrochemie, ...

 2. Als klant heb je één vaste contactpersoon, maar krijg je de expertise van een gans team. Hierdoor krijg je een uiterst kwaliteitsvolle dienstverlening en betaal je maar één consultant, geen twee, drie, vier of ...!

 3. We investeren in onze consultants door hen constant te laten bijscholen.

Onze certificeringen die borg staan voor een snelle en kwaliteitsvolle dienstverlening

4 Respect voor mens, milieu en maatschappij

Naast onze professionele betrokkenheid willen we graag een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij. Bovendien stellen de overheid en het bedrijfsleven steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

We besteden aandacht aan drie thema’s: Mens, Milieu en Maatschappij.

 1. MENS
  Dankzij onze medewerkers kan ORA bestaan. We vinden het dan ook vanzelfsprekend om in hen te investeren. We zijn een groot voorstander van ‘een leven lang leren’ en persoonlijke groei. We bieden onze mensen de mogelijkheid lichaam en geest te ontwikkelen. Met onze klanten en onze leveranciers werken we vanuit betrokkenheid en wederzijds respect.
 2. MILIEU
  Het reduceren van CO2 staat hier centraal. Dat doen we door elektrische auto’s op te nemen in ons wagenpark en kritisch te kijken naar onze kantoren en afvalstromen. Ook duurzaam inkopen hoort daarbij.
 3. MAATSCHAPPIJ
  Maatschappelijke betrokkenheid dragen we hoog in het vaandel. Zo steunen we jaarlijks een sociaal goed doel, of geven we een financiële bijdrage aan scholen, vzw’s, kansarmoede-organisaties, ... Ook steunen we medewerkers die vrijwilligerswerk doen of maatschappelijke acties op touw zetten.
   

Icon 2017: Mission Mont Blanc

In 2017 hadden we de Mont Blanc Mission waarbij 13 jonge ondernemers uit West-Vlaanderen de uitdaging aangingen om de Mont Blanc te beklimmen. Zo haalden we geld op voor 2 lokale goede doelen:

 • Youth Start stimuleert ondernemingszin bij kanszoekende jongeren
 • Toen Louckas amper 2 jaar oud was, raakte hij zwaar verbrand. Louckas lag 3 maanden in een coma en moet nog heel wat dure operaties ondergaan.

 

5 We zijn teamplayers

Een enthousiast en gedreven team van preventieadviseurs en coaches staat elke dag opnieuw voor je klaar.

Hier staat ORA voor:

 1. We zijn een hecht team dat er steeds voor elkaar staat, ongeacht opleidingsniveau, leeftijd, geslacht, ...

 2. Er is geen plaats voor haantjesgedrag, we zijn allemaal collega’s en vullen elkaar aan.

 3. We nemen onze verantwoordelijkheid op en worden bij onze klanten altijd beschouwd als één van hun eigen medewerkers. Mooi toch, niet?  

Wil jij graag ons team aanvullen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Samenwerken met ORA

Jouw veiligheid is geen kwestie van geluk. We delen onze kennis op een praktijkgerichte manier om zo leed te voorkomen en levens te redden. Wij zijn actief in gans België en tevens gecertificeerd om in Nederland te werken volgens de ARBO-wetgeving.

Wil je ook ondersteuning voor preventie, opleidingen, brandbeveiliging, EHBO of milieuadvies?
bel +32 56 42 40 42 of mail
info@oragroup.be

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.