01 Feb 2024

Proclamatie van de Preventieadviseurs Niveau 2

Na deze opleiding die startte in september 2022, was het tijd voor de feestelijke proclamatie. De locatie, De Stal in Wervik, bood een prachtig decor voor de viering, waarbij de kersverse preventieadviseurs werden gehuldigd.

Uiteraard waren de partners van de gloednieuwe preventieadviseurs niveau 2 ook aanwezig om dit feestelijke moment te delen.

Olivier opende de avond met een korte inspirerende speech, waarin hij de essentiële vaardigheden van een goede preventieadviseur benadrukte. Met trots reikte hij persoonlijk de getuigschriften uit aan de cursisten, die hun bekroning van harde werk in ontvangst namen.

Na de officiële proclamatie was het tijd voor een welverdiende receptie!  

Begint het te kriebelen om zelf preventieadviseur niveau 2 te worden?

Op 20 februari starten we met een nieuwe groep! Bekijk de opleiding en inschrijving hier.

De opleiding Preventieadviseur Niveau 2 bij ORA Academy

Het succes van de proclamatie is een getuigenis van de hoogwaardige opleidingen die ORA Academy biedt.

De Preventieadviseur Niveau 2 Basismodule is ontworpen om elke deelnemer uit te rusten met de nodige kennis van welzijn en veiligheid op de werkvloer. De opleiding is niet alleen wettelijk verplicht maar ook van onschatbare waarde voor een organisatie!

De docenten van ORA Academy, actieve professionals in het werkveld, delen niet alleen theoretische kennis, maar brengen ook waarheidsgetrouwe praktijksituaties in om de lessen te verrijken. Dit zorgt ervoor dat de cursisten niet alleen de theorie begrijpen, maar deze ook kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Welke niveaus zijn er als preventieadviseur en welke op opleiding is voor mij geschikt?

Elke organisatie, groot of klein, heeft de plicht om een preventieadviseur aan te stellen.

Deze persoon moet niet alleen op de hoogte zijn van alle wettelijke verplichtingen, maar ook beschikken over technische, organisatorische en mensgerichte kennis om deze rol effectief te vervullen.

Welk niveau je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de onderneming (aantal werknemers op de payroll) en de (hoofd)activiteit wordt het niveau bepaald.

Hierover schreven we een uitgebreide blog: https://oragroup.be/nieuws/preventieadviseur-worden-welke-niveaus-zijn-er/

Ook preventieadviseur niveau 2 te worden?
Op 20 februari starten we terug! Bekijk het hier.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.