Opleidingskalender communicatie en leiderschap Directie workshop: missie, waarden en visie (16u)

Directie workshop: missie, waarden en visie (16u)

Omschrijving en doel van deze opleiding

In tijden van een complexe, snel veranderende zakenwereld is het extra belangrijk om een stevige, duidelijke basis te koesteren en een scherp doel voor ogen te hebben. Is de zee dan al eens woelig, dan beschik je alvast over een ‘sterk’ schip met een gemotiveerde bemanning. Er kan in dat woelig water al eens van koers veranderd worden: zolang de eindbestemming duidelijk is, vind je altijd je weg terug. Daarom raden wij onze klanten ook altijd aan werk te maken van een stevige missie met duidelijke waarden en een heldere visie. Het is intussen meer dan eens wetenschappelijk bewezen dat duidelijkheid in missie, visie en waarden leidt tot betere bedrijfsresultaten.

Programma

Gedurende twee dagen nemen 2 van onze trainers het directieteam mee naar een locatie buiten de dagelijkse werkomgeving. Zo kunnen de deelnemers zich op een rustige manier optimaal focussen op de zoektocht. Aan de hand van enkele oefeningen leiden de trainers het team stap voor stap door dit interactieve proces en werken we stelselmatig naar een gezamenlijk gedragen eindresultaat. 

Tussen het serieuze werk door is er tijd voor ontspanning en relaxatie. 

Op het einde van de rit hou je een heldere, korte en gedragen ‘mission statement’ over. Daarnaast worden ook de waarden duidelijk omschreven en ga je naar huis met een duidelijke visie. 

Naast deze concrete output, zorgt het Missie- en Visieproces ervoor dat de neuzen in dezelfde richting staan. Het feit dat het hele directieteam hier samen aan heeft gewerkt en samen de beslissingen heeft genomen, zorgt voor meer inzicht, samenhorigheid en energie. 

Praktische info

Tijdens onze M&V-tweedaagse gaan we intensief aan de slag met het kernteam rond de volgende vragen: 

  • Missie: Waarom bestaan wij? Wat is ons ‘DNA’? Waar staan wij voor? (WHY) 
  • Waarden: Wat zijn de waarden die we als bedrijf intern en extern willen uitdragen? Hoe gaan we die verankeren? (HOW) 
  • Visie: Waar willen we naartoe? Wat zijn onze ambities? (WHAT) 

Praktisch

  • Een tweedaagse training op externe locatie.
  • Overnachting is niet noodzakelijk maar kan indien gewenst.
  • Twee trainers begeleiden de deelnemers op de zoektocht.
  • Tussen de sessies is er tijd voor ontspanning en relaxatie.
  • ’s Middags wordt een lichte maaltijd geserveerd.

Vervolg

Aan de creatie van missie, waarden en visie wordt de laatste jaren al behoorlijk wat aandacht besteed. Maar met de verankering loopt het vaak nog fout. Heel vaak blijven de intenties steken op papier…

Nochtans, aan de hand van een gestructureerd watervalsysteem kan elke afdeling en elk team nauw betrokken worden. En wanneer een team zelf helder kan formuleren wat haar bijdrage is aan de bestaansredenen en doelstellingen van de organisatie, hoe het meerwaarde creëert en wat het daarvoor moet doen, dan krijg je een sterke verankering.

Optioneel wordt deze tweedaagse dus best nog aangevuld met een training voor alle lagen van het bedrijf (managers, ploegchefs en medewerkers) om het ganse team mee te nemen in de missie, waarden en visie van het bedrijf, zodat deze ook in realiteit geïntegreerd worden op de werkvloer.

Docenten

  • Al onze lesgevers staan nog in het werkveld en scholen zich voortdurend bij. 

Duur van de opleiding

  • De opleiding duurt 16 uur.

 

Bespaar tot 30% op je inschrijvingsgeld. Maak gebruik van de KMO-portefeuille.

KMO-portefeuille

Inschrijven


Nog geen data gepland, doe hier vrijblijvend je aanvraag.

Verzenden

Wens je de opleiding in-company te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy: 056/42.40.42 of via academy@oragroup.be

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.