Opleidingskalender safety Arbeiders PC 124, 111, 145, 149 : De bouwwereld, verleidelijk veilig

Arbeiders PC 124, 111, 145, 149 : De bouwwereld, verleidelijk veilig

Omschrijving en doel van deze opleiding

Inleiding

Elke (nieuwe) werknemer van het paritair comité 124, 111, 145, 149 en elke zelfstandige of buitenlandse onderaannemer die werkzaamheden om een werf komt uitvoeren, is verplicht om een 8u durende veiligheidsopleiding te volgen die goedgekeurd is qua inhoud door Constructiv.  Een werknemer die min. 5 jaar ervaring in de bouw kan aantonen of een VCA basis opleiding gevolgd heeft, is hiervan vrijgesteld. ORA biedt deze opleiding zeer interactief aan en dit a.h.v. beeldmateriaal en waar gebeurde incidenten/ongevallen om zo de ogen van de cursisten te openen en hen te triggeren dat dit ook bij hen op de werf had kunnen gebeuren. 

Programma

Doelstelling

  • Het doel van deze cursus is de deelnemers voldoende inzicht te geven in de diverse risico's, soms kleine maar vaak heel grote, op de bouwplaats zodat ze na het volgen van deze cursus de risico's beter detecteren en ook weten hoe ze door het nemen van bepaalde preventiemaatregelen de risico's tot een absoluut minimum kunnen herleiden. 

Doelgroep

  • Elke (nieuwe) werknemer van paritair comité 124, 111, 145, 149 die geen 5 jaar ervaring in de bouw kan aantonen of geen VCA basis opleiding gevolgd heeft.  
  • Het is ook verplicht voor elke zelfstandige en buitenlandse onderaannemers. We zijn overtuigd dat ook voor hen hun ogen nog zullen opengaan bij het volgen van deze cursus. 

Programma 

  • Modulair opgebouwde power point i.f.v. de aanwezige cursisten en hun activiteiten (vb. ruwbouwwerken, schrijnwerk, vloerder, stellingbouwer,...)
  • Op een interactieve manier wordt tussen lesgever en cursisten een dialoog opgebouwd om te kijken waar de cursisten vaak mee worstelen, hoe zij dit kunnen voorkomen, waarom ze best zo veilig mogelijk proberen te werken,... 

 

Extra informatie

Deze opleiding wordt zowel in open aanbod als in company aangeboden.

Voor open aanbod, raadpleegt u onze kalender. 

Maximum 20 deelnemers. 

Praktische info

Duur van de opleiding

  • De opleiding duurt 8 uur.

Annulatievoorwaarden

  • Indien je meer dan 1 week op voorhand annuleert, worden geen annulatiekosten gerekend. 
  • Indien je minder dan een week op voorhand annuleert, worden 70% annulatiekosten gerekend. 
  • Indien je de dag zelf annuleert, wordt de integrale deelnameprijs gefactureerd. 

 

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf uitgewerkt worden. Een bedrijfsinterne opleiding is nog zo nuttig en praktisch wanneer over de specifieke cases eigen aan het bedrijf wordt gesproken. Wenstu u de opleiding in-company te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy op 056/42.40.42 of via academy@oragroup.be.   

Inschrijven

€ 250 (inclusief drank en broodje, exclusief btw) 10% korting voor de tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf, 15% korting voor de derde en extra deelnemers van hetzelfde bedrijf.

Nog geen data gepland, doe hier vrijblijvend je aanvraag.

Verzenden

Wens je de opleiding in-company en/of op maat te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy: 056/42.40.42 of via academy@oragroup.be

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.